Υπηρεσίες Καθαρισμού Καμινάδων

Η ομάδα της makcorfu δραστηριοποιείται και στους καθαρισμούς καμινάδων, αναλαμβάνει να προσφέρει σε εσάς την πιο επαγγελματική, ποιοτική και με προσωπική εγγύηση, για απόλυτη ασφάλεια, διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης τζακιών, καμινάδων και εστιών. Διαθέτουμε τον απαραίτητο εξειδικευμένο εξοπλισμό καθώς και την πολύτιμη τεχνογνωσία χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ή κινδύνους, με εμπιστοσύνη και αποτελεσματικότητα. (Όλες οι υπηρεσίες της ομάδας μας, προσαρμόζονται στις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες όπως αυτές προκύπτουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τζακιού σας, της χρήσης που κάνετε καθώς κι από τη μορφολογία του χώρου σας.

• Έλεγχο του τζακιού σας.

• Καθαρισμοί τζακιών

• Καθαρισμοί Καμινάδων

• Συντηρήσεις τζακιών, καμινάδων και εστιών

• Επισκευή, αδιαβροχοποίηση και επένδυση καμινάδας

• Βελτίωση της λειτουργίας του τζακιού με τοποθέτηση ειδικών τάπερ και καπέλων

• Καθαρισμός σόμπας
Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το οποιοδήποτε πρόβλημα με το τζάκι σας ή απλά θέλετε να εξασφαλίσετε τη σωστή κι ασφαλή λειτουργία του, απευθυνθείτε σε εμάς για τον καθαρισμό και την συντήρησή του. Είμαστε κοντά σας 12 μήνες το χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Αναλυτικά:

Καθαρισμός Καμινάδας | Διαδικασία καθαρισμού

1. Προκαταρκτικός έλεγχος καμινάδας από την εστία και από την οροφή, όπου αυτό είναι δυνατό

2. Εσωτερική προετοιμασία – συγκέντρωση εργαλείων και κλείσιμο της εστίας με ειδικά πανιά με μικροκυψέλες, απωθητικά στη σκόνη για να αποφευχθεί κάθε δυσάρεστη διαρροή σκόνης, στάχτης ή βρωμιάς

3. Επιθεώρηση του πάνω κομματιού της καμινάδας (από τα κεραμίδια, ταράτσα ή σκεπή). Δεν αρκεί μόνον το καθάρισμα του τζακιού από το κάτω μέρος. Όπου είναι εφικτό και ανθρωπίνως δυνατό, η επιθεώρηση κι ο καθαρισμός γίνονται και από το πάνω μέρος της καμινάδας (ειδικά αν υπάρχουν μπάζα, φωλιές ζώων, κλαδιά δέντρων ή άλλα αντικείμενα)

4. Εσωτερικό σκούπισμα της καμινάδας. Με τα ειδικά εργαλεία και τις βούρτσες που διαθέτουμε και χωρίς καθόλου χημικά πραγματοποιούμε μεθοδικά τη διαδικασία και από τις δύο κατευθύνσεις, πάνω και κάτω

5. Τελική επιθεώρηση του καθαρισμού. Όπου χρειάζεται, κάνουμε εμείς επί τόπου δοκιμή, με άναμμα του τζακιού, για να δούμε άμεσα το αποτέλεσμα της διαδικασίας που ολοκληρώθηκε

6. Συνεργασία με τον πελάτη. Σε περίπτωση που προκύψει κάποια πρόσθετη ανάγκη για τη σωστή λειτουργία του τζακιού σας, όπως π.χ. η τοποθέτηση ενός νέου καπέλου σας δίνουμε ακριβές κόστος κάθε επιπλέον εργασίας για να αποφασίσετε άμεσα

Αντιμετώπιση Διαρροής ΚαμινάδαςΥπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα διαρροής όπως ένα κατεστραμμένο ή σκουριασμένο καπέλο, ένας φθαρμένος σοβάς ή σπασμένα τούβλα. Καλό είναι να αντιμετωπίζονται άμεσα προτού το πρόβλημα γίνει χειρότερο με τους εξής τρόπους:

1. Επισκευή του ήδη υπάρχοντος καπέλου, αν γίνεται

2. Αντικατάσταση του παλιού καπέλου με καινούριο, κατάλληλο για τις ανάγκες του τζακιού σας

3. Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της στεφάνης της καμινάδας (αποκατάσταση σπασμένων μερών και χτίσιμο εκ νέου)

4. Επιδιόρθωση κενών σημείων ανάμεσα στη στέγη και την καμινάδα από όπου μπορεί να ‘τρυπώσει’ υγρασία μέσα στο σπίτι σας

5. Ειδική διαδικασία αδιαβροχοποίησης της καμινάδας

Κακοσμία Τζακιού

Μπορεί να προκληθεί από συσσώρευση λίπους – σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το τζάκι σας κι ως ψησταριά – καπνιάς και βρωμιάς καθώς κι από κάποιο πεθαμένο ζώο που μπορεί να παγιδεύτηκε μέσα στην καμινάδα σας. Ο σωστός και τακτικός καθαρισμός του τζακιού σας ελαχιστοποιεί τα προβλήματα κακοσμίας μέσα στην οικία σας.

Κάπνισμα Τζακιού

Όταν το τζάκι σας ‘καπνίζει’, το πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να προέρχεται από την αναποτελεσματική καμινάδα που δεν ‘ρουφάει’ σωστά τον καπνό. Πιθανοί λόγοι που μπορεί να μην τραβάει καλά η καμινάδα σας μπορεί να είναι:
Ακατάλληλο μέγεθος σωλήνα καμινάδας
Φράξιμο σωλήνα
Αντίσταση από κάτω
Ανεπαρκές ύψος καμινάδας
Αναστροφή του αέρα λόγω κατεύθυνσης

Εμείς λύνουμε το πρόβλημα με τους εξής τρόπους:

Προσθήκη καπέλου
Επέκταση καμινάδας
Απόφραξη εσωτερικού σωλήνα με καθαρισμό

Αδιαβροχοποίηση Καμινάδας

Επεμβαίνουμε στα τοιχώματα της καμινάδας με ειδικές τεχνικές έτσι ώστε να μην εισβάλλει το νερό και η υγρασία μέσα στο σπίτι σας.
Συμβάλει επίσης και στην καλύτερη λειτουργία του τζακιού σας.

Όλες οι επισκευές καμινάδας
Επισκευάζουμε πλήρως την τοιχοποιία της καμινάδας σας, σε περίπτωση που βρεθούν σπασμένα τούβλα, σκασμένοι αρμοί, ρωγμές και οτιδήποτε
Επενδύουμε την καμινάδα σας εκ νέου με ειδικά υλικά που στοχεύουν στη σωστή λειτουργία της και στη μακροχρόνια διατήρησή της σε άριστη κατάσταση ώστε να αντέχει σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και συνεχή χρήση.
Τοποθετούμε ειδικά σκέπαστρα που αποτρέπουν το νερό καθώς κι ό,τι ανεπιθύμητο να εισβάλει μέσα σε αυτήν, συμβάλλοντας έτσι στη σωστή λειτουργία του τζακιού σας.

Καθαρισμός Σόμπας

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει υπεύθυνα και τον καθαρισμό της σόμπας σας με όλα τα κατάλληλα εργαλεία και την απαιτούμενη γνώση. Όπως και στο τζάκι, έτσι και στη σόμπα ο καθαρισμός κρίνεται ιδιαίτερα απαραίτητος σε ετήσια βάση αφού αποτελεί προϋπόθεση για να αποδίδει η σόμπα σας το μέγιστο και να απολαμβάνεται τη ζέστη της με ασφάλεια.

Καθαρισμός Καμινάδας - Καυστήρα – Λέβητα

Μην παραμελείτε ποτέ τον καθαρισμό της καμινάδας του καλοριφέρ σας γιατί χάρη σε αυτόν θα έχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση - δηλαδή οικονομία στο πετρέλαιο κι επιπλέον διασφαλίζετε την καλή κατάσταση της για περισσότερα χρόνια καθώς τα κατάλοιπα της καύσης του πετρελαίου που κατακάθονται στα τοιχώματα της καμινάδας έχουν την ιδιότητα να διαβρώνουν τη σύσταση της και να την καταστρέφουν χρόνο με το χρόνο..